A legdrágább szövetfajták

Ha drága anyagtípusokról van szó, a selyem a lista élén áll.
A legdrágább szövetfajták

A selymet jellemzően hivatalos eseményeken és nappalikban használják, ezért nagyon gondosan kell tisztítani. Ha kiömlik, azonnal ki kell mosni, hogy megelőzzük a további károsodást. Egy másik drága anyagtípus a gyapjú, amely tartós és nem szakad el könnyen. A gyapjú azonban hajlamos a szagok felszívására. Ha fényűző megjelenésű anyagot keres, a gyapjú valószínűleg nem az Ön számára való.

A legdrágább gyapjú a perui Vicuna juhoktól származik. Ez a gyapjú rendkívül finom és meleg, és rendkívül ritka. Mivel a vicuna juhokat csak két-három évente lehet megnyírni, a gyapjú igen drága lehet. Még jobb, hogy a Vicuna szövetet arannyal lehet szőni, ami igazán fényűző megjelenést biztosít. De ne álljon meg itt. Számos más drága szövetfajta is létezik - a világ legfényűzőbb anyagai közül itt találsz néhányat.

A lenvászon egy másik fényűző anyagtípus. Ez a len növény rostjaiból készül, és az egyik legrégebbi ismert szövet. Ez a legdrágább szövetfajta, de alacsonyabb minőségű változatokban is kapható. És talán elgondolkodik azon, hogy mi a különbség a kettő között. A len valójában lenszálakból készül, amelyek sokkal puhábbak, mint a pamut vagy a viszkóz. A legdrágább lenvászon a legjobb minőségű, és egyben a legdrágább is!

Egy másik drága anyag a shahtoosh. Ezek a ruhák általában finom anyagokból, például kasmírból, selyemből, bőrből és vászonból készülnek. Magas áruk ellenére ezek a ruhadarabok általában kiváló minőségűek és hosszú ideig tartanak. Sok drága márka használja ezeket az anyagokat a kollekcióiban. Egyetlen ruhadarabért akár 25 000 és 35 000 dollár közötti összeget is elkérhetnek. Ha a legfényűzőbb ruhákat keresi, a lenvászon kiváló választás.

A kasmír szintén a világ legdrágább anyagai közé tartozik. Bár drága, ugyanakkor nagyon kényelmes és egy külön kategóriába tartozik. A kasmír számos különböző típusú ruhadarabhoz használható, ami a divatrajongók körében népszerű választássá teszi. És mivel a kasmír annyira áhított, a divatvilág is egyre inkább felé fordul. Meg fogsz lepődni, mennyibe kerülhet egyetlen ruha.

Ha valami fényűzőbbet keres, a kasmír lehet a legjobb választás. Ez a puha, csillogó anyag egy különleges kecske, a kasmír szőréből készül. A kasmír hihetetlenül puha, gyűrődésálló és hipoallergén. Magas ára miatt a kasmír a hideg évszakokban kivételes választás a lenge öltözékhez. Egy csúcsminőségű kasmírdarab akár 5000 dollárba is kerülhet.

Egy méter szövet ára több tényezőtől függ. Az anyag típusa, a méret és a gyártás során felhasznált vegyi összetevők mind szerepet játszanak a méter árában. A nyersanyagok (szál, cérna és fonal) költségei a teljes szövet költségének körülbelül kétharmadát teszik ki.

Kapcsolódó cikkek

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Te tisztában vagy, hogy mennyi az ideális hőmérséklet az egyes szobákban és helyiségekben? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ.

Újítás és fenntartás: a tisztasági festés szerepe otthonainkban

Újítás és fenntartás: a tisztasági festés szerepe otthonainkban

Az otthonunk kialakítása és fenntartása egy folyamatos folyamat, amely a komfort és az esztétika megteremtése mellett az érték megőrzését is szolgálja.

Hogyan díszítsd a gyerekszobát poszterekkel

Hogyan díszítsd a gyerekszobát poszterekkel

A poszterek egyedivé tehetik gyermeke szobáját.