Könyvespolc otthonra

Sokan szeretnek olvasni, és egyre többen találják meg a lelki békéjüket a könyvek világában. Olvasni valóban nagyon jó, hiszen olyan világokba csöppenhetünk, amelyek kicsit kikapcsolnak bennünket a szürke hétköznapokból, és amíg olvasunk, szurkolhatunk a kedvenc karaktereinknek. Nem beszélve arról, hogy az olvasás nagyon sokat adhat nekünk, hiszen fejlődhet az empatikus készségünk, az érzelmi intelligenciánk, és még a kognitív funkcióink is javulhatnak, amennyiben rendszeresen olvasunk.
A könyvmolyoknak - Könyvespolc otthonra – szükségük van polcokra.

A legtöbb embernek sok-sok könyve van otthon. Ha nem akarjuk azokat eladni, vagy elajándékozni, akkor be kell szereznünk egy strapabíró polcot, és aztán még egyet és még egyet, hogy a rengeteg könyvünk otthonra leljen, azaz legyen hova tenni azokat. A cikkben néhány remek polcötletet mutatunk be.

A falba épített

A falba épített könyvespolc akkor nagyon jó megoldás, ha tudjuk, hogy évek múlva sem szeretnénk átrendezni a lakásunkat és rengeteg könyvünk van. Ezek a polcok ugyanis sokkal több könyvet is elbírnak, mint az átlagos könyvespolcok. A könyvespolccal azonos anyagú és színű bútorok üde színfoltjai lehetnek a nappalinknak.

Az összeszerelhető polc

Ezek a polcok is nagyon jól mutatnak, hiszen többféle anyagban és színben lehet azokat megvásárolni, viszont nem helyezhetünk minden egyes polcra könyvet, mivel nem bírnak el olyan sokat. De ha csak dísznek szeretnénk kitenni rá néhány könyvet, a többi polcra pedig dekorációkat, arra kiválóan megfelelnek.

A nappali bútoraival harmonizáló

A nappali, a lakás szíve. Sokan olyan tárgyakat helyeznek el a lakásnak ezen a pontján, amit másoknak is szeretnének megmutatni. A könyvmolyok előszeretettel mutogatják meg a vendégeiknek a legújabb szerzeményeiket, azaz a könyveiket. A nappaliban elhelyezett könyvespolc, akár még összhangban is lehet a nappali más bútorzatával, azaz olyan anyagú és színű is lehet, ami szinte vezeti a szemet, azaz amikor valaki idegenként és vendégként körülnéz a nappaliban, akkor a szeme szinte siklik a nappali berendezésein és dekorációs elemein.

Könyvespolc olvasósarokkal

Minden könyvmoly álma, hogy egyszer legyen egy olvasósarok a saját lakásában. A könyvet imádók csak arra vágynak, hogy bekuckózzanak egy kényelmes fotelbe és a közelükben legyen egy könyvekkel megtömött polc, ahonnan gyorsan és egyszerűen le tudják emelni az aktuálisan olvasott könyvet.

Több rekeszes polc

Több rekeszes polcot is választhatunk. Aztán eldönthetjük, hogy minden egyes polcra könyveket pakolászunk, vagy kihagyunk egy-egy rekeszt, és ezekre a helyekre valamilyen dekorációt helyezünk. Ezek a polcok nagy súlyt elbírnak és nagyon masszívak és olyan színűt választhatunk, ami remekül illik a nappaliba, vagy a lakásunk más helyiségébe is.

Kapcsolódó cikkek

Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Ha főiskolai hallgató vagy, valószínűleg új kollégiumba költözöl.

A környezetbarát élet - 7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz – mindenkinek érdeke.

7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz

A környezetbarát élet mindenkinek érdeke, hiszen minél kevésbé terheljük a környezetünket, annál nagyobb az esély arra, hogy egy boldogabb, élhetőbb életet teremtünk a következő generációnak.

A legdrágább szövetfajták

A legdrágább szövetfajták

Ha drága anyagtípusokról van szó, a selyem a lista élén áll.