Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Ha főiskolai hallgató vagy, valószínűleg új kollégiumba költözöl.
Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Ha igen, akkor érdemes már a költözés előtt terveket készítened az új főbérlőddel. Emellett jó ötlet utánanézni a beköltözési eljárásoknak és az orientációs eseményeknek is. Mielőtt beköltözöl, mindenképpen nézd át a kollégium házirendjét, és ellenőrizd a szabályzatot. Beköltözés előtt győződjön meg arról, hogy nem csomagol be tiltott tárgyakat.

Bár a legtöbb főiskolás diáknak bútorokat és háztartási gépeket biztosítanak, még mindig lesz néhány doboz, amit el kell szállítania. A régi kollégium és a főiskolai campus közötti távolság befolyásolja, hogy mennyit kell csomagolnod, ezért győződj meg róla, hogy van elég hely az autódban, hogy mindent el tudj szállítani. Ha nincs elég hely a kocsidban, lehet, hogy teherautót vagy furgont kell bérelned a holmid elszállításához. Továbbá, ha az országon keresztül költözik, valószínűleg néhány dobozt el kell majd szállítania. Feltétlenül tájékozódjon, hogy a főiskola hogyan oldja meg ezt.

A legszükségesebb dolgok bepakolása mellett érdemes egy ellenőrző listát is készítenie mindarról, amire szüksége lesz. Néhány dolgot, mint például a plusz párnákat és könyveket, el lehet tenni, és néhány héten belül megérkeznek a főiskolára. Ha lehetséges, ezeket a tárgyakat még a költözés előtt szállíttasd el a főiskolára. Ha lehetséges, a költözést olyan napra időzítse, amikor az iskola nyitva van.

Végül pedig tervezzen előre és rendszerezze a holmiját. Ne feledje, hogy a főiskolások rengeteg holmit visznek magukkal, ezért mindenképpen tervezzen előre és csomagoljon megfelelően. Ha körülbelül egy órányira laksz az egyetemi kampusztól, a beköltözés napján nem lesz időd a téli nehéz ruhákat összepakolni. Akár kollégiumba, akár albérletbe költözöl, mindenképpen tervezz előre!

Mielőtt gyermeke távozik, mindenképpen nézze át a bérleti szerződést. Ha a bérleti szerződés nem egyértelmű, mindenképpen tájékoztassa őket. Ne várjon az iskola utolsó napjáig a csomagolással.

Kérj segítséget! Ne feledd, a főiskoláról való kiköltözés nagy dolog, és nem mindenki képes egyedül végigcsinálni. Ha segítségre van szükséged a nehéz tárgyakkal kapcsolatban, kérd a barátaid és a családod támogatását. Ha lehetséges, intézd el, hogy a barátaid és családtagjaid kitegyenek a főiskolán, és segítsenek kipakolni. Ne feledje, hogy a legtöbb ember hajlandó segíteni. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segíthetnek a felkészülésben.

Érkezzen egy nappal korábban: A legtöbb diák nem akar a beköltözési hétvégén költözni. Lehet, hogy nem tudnak időben beköltözni, és lehet, hogy olyan lakótársuk lesz, aki későn pakol. Ha korán érkezel, rengeteg időd lesz arra, hogy mindent elintézz, amire szükséged van a berendezkedéshez és az egyetem felfedezéséhez. Bár lehet, hogy van még néhány szabad napod, fontos, hogy ne felejts el korán indulni, hogy ne kelljen rohanni a hétvégén a beköltözéssel.

További információk költözés témában a Költöztetés.hu -n olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Itt a tavasz és a tavaszi munkák ideje, amiknek a sikerén múlik az egész évi termés.

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Te tisztában vagy, hogy mennyi az ideális hőmérséklet az egyes szobákban és helyiségekben? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ.

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Van néhány alapvető lépés, amelyet megtehet, hogy garázsa a lehető legjobban nézzen ki.