A természetes otthon kialakítása 4 lépésben

Mindenki egy nyugodt és kényelmes otthonra vágyik. Egy olyan otthonra, ahol jól érzi magát. Ennek megteremtése a mi feladatunk. De hogyan alakítsunk ki természetes otthont? Nem olyan bonyolult, ám annál fontosabb lépés, hiszen csakis egy természetes környezetben érezhetjük jól magunkat és tudhatjuk biztonságban önmagunkat és a családunkat. A cikkben 4 tippet mutatunk, amivel kicsit természetesebbé és egyben egészségesebbé varázsolhatjuk az otthont, amelyben élünk.
A természetes otthon megteremtése - A természetes otthon kialakítása 4 lépésben – nem egy bonyolult feladat.

1. A természetes otthon és a takarítás

Az egyik lépés a természetes otthon megteremtéséhez, hogy lecseréljük a káros anyagokat tartalmazó tisztítószereinket és olyan anyagokra, szerekre cseréljük, amelyek sem az egészségünkre, se a környezetünkre nem jelentenek veszélyt. A hagyományos tisztítószereket száműzzük és használjunk ezek helyett egészséges alternatívákat, mint például citromsav, illóolajok, ecet vagy szódabikarbóna. Ezek is remekül tisztítanak és sem az egészségünket, sem pedig a környezetünket nem veszélyeztetjük.

2. Alakítsuk át a háztartást és spóroljunk

A spórolással is óvjuk a környezetünket és teszünk egy lépést a természetesség irányába. Használjuk kevesebb vizet és áramot. Használjunk energiatakarékos háztartási berendezéseket és eszközöket. Ne hagyjuk figyelmen kívül, ha csöpög a csap. Ha kártevők vannak a házban, csakis környezetbarát módon írtassuk ki azokat. Estig lehetne sorolni, hogy mit tegyünk másként a háztartásban. Nagyon sok dologra, ha odafigyelünk, sokat teszünk annak érdekében, hogy védjük a környezetünket és ezzel nem csak a Földdel, de önmagunkkal is jót teszünk.

3. A lakásunkat is kezeljük másként

Ne dobjunk ki semmi olyasmit a szemétbe, amelynek más még örülne. Ez lehet egy kényelmes karosszék, ruhák, vagy egy asztali lámpa. Ne használjunk légfrissítőt. A levegő tisztítására és illatosítására remek illóolajok vannak, amelyeket a takarítás során is használhatunk. A teafaolaj és a grapefruit olaj például kiválóan fertőtlenít. Azzal is sokat tehetünk a környezetünkért, ha mi magunk készítünk dekorációkat a lakásba. Miért költenénk az üzletekben súlyos összegeket, amikor mi magunk is remek díszeket készíthetünk, akár a gyerekekkel közösen. Ez is egy remek időtöltés a család számára, amely közelebb is hozza egymáshoz a család tagjait.

4. A kertünk is legyen organikus

A kertben is megvalósíthatunk olyan lépéseket, amelyekkel organikusabbá és természetesebbé válhatunk mi magunk és a kertünk, a környezetünk is. Gyűjthetjük az esővizet, mi magunk is készíthetünk permetezőszert gyógynövényekből és vízből, komposztálhatunk is, így nem dobunk ki olyan anyagokat a szemétbe, amelyek az udvaron is remekül lebomlanak. A kiskert ne csak dísz legyen, hanem termeljünk zöldségeket és gyógynövényeket, amelyek maradjanak bio minőségűek, hiszen ezzel is óvjuk az egészségünket.

Kapcsolódó cikkek

A természetes otthon megteremtése - A természetes otthon kialakítása 4 lépésben – nem egy bonyolult feladat.

A természetes otthon kialakítása 4 lépésben

A természetes otthon kialakításában nyújtunk némi segítséget ezzel a cikkel. Ezeket a lépéseket nem nehéz megvalósítani és még hasznosak is.

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Itt a tavasz és a tavaszi munkák ideje, amiknek a sikerén múlik az egész évi termés.

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Van néhány alapvető lépés, amelyet megtehet, hogy garázsa a lehető legjobban nézzen ki.