Hogyan tartsa tisztán a garázst

Van néhány alapvető lépés, amelyet megtehet, hogy garázsa a lehető legjobban nézzen ki.
Hogyan tartsa tisztán a garázst

Az első lépés, hogy alaposan megtisztítja a garázst, kezdve a munkapadok felületével, és haladva lefelé a padlóig. A legtöbb esetben a háromszintű tisztítás lesz a leghatékonyabb. Kezdje a munkapad felületének letörlésével egy mikroszálas portörlő kendővel, majd folytassa a padlóval. Ellenőrizze a beton alapfalakon a vedlést és a porkivirágzást, majd törölje le a padlót egy ronggyal.

A garázs tisztán tartása alapvető fontosságú ahhoz, hogy a holmiját kifogástalan állapotban tartsa. A garázs padlója porforrás lehet, mivel a nem megfelelően tömített beton lehetővé teszi az olaj és a zsír beszivárgását. Ez cementporréteget eredményezhet, amely bevonja a tárolt tárgyakat. Ezenkívül a betonpadlók hírhedt arról, hogy a garázs más területeiről is szállítja a port. E probléma elkerülése érdekében használjon műanyag tárolóedényeket a tárgyak tárolásakor.

A garázs tisztán tartásának következő lépése a kártevők megelőzése. A kártevők tönkretehetik a holmiját, és akár betegségeket is okozhatnak. A garázs takarításakor keresse a kártevőkre utaló jeleket, például az elpusztult tetemeket, ürüléket, és szőrzetet. Ügyeljen arra, hogy a padlót körülbelül havonta egyszer felmossa. Tisztítás után hagyja száradni. Ezután porszívózza ki újra a garázst, és kezdje elölről a folyamatot.

Mielőtt elkezdené a garázstakarítást, készítsen egy listát azokról a dolgokról, amelyeket el kell távolítania. Ezt könnyebb megtenni, amikor meleg az idő. Ezután összpontosíthat azokra a tárgyakra, amelyeket meg akar tartani. A rendetlenségtől való megszabadulás a motivációját is növeli. Fontos, hogy megszabaduljon azoktól a dolgoktól, amelyeket nem használ, vagy amelyeket egy éve nem használt. Végül is könnyebb a lomtalanítás, ha rendben tartja a garázsát.

A következő lépés a makacsabb foltok eltávolítása. Ezeket a foltokat nehezebb lehet eltávolítani, de meg tudja csinálni. Használjon zsírtalanító oldatot egy háztartási boltból. Ezt az oldatot azonban többször is alkalmaznia kell, mivel a régebbi foltokat nehezebb eltávolítani. A betongarázsban előfordulhatnak rozsdafoltok. Az olyan szerszámok, mint a csavarhúzók és kalapácsok rozsdás nyomokat hagyhatnak. A kerti szerszámok és a fém vödrök szintén rozsdás nyomot hagyhatnak.

Mielőtt elkezdené a garázstakarítást, távolítson el mindent, amit a házban mozgathat. Távolítson el mindent, ami nem nélkülözhetetlen a használathoz, majd tisztítsa meg a padlót. Ha már kivitte a dolgait a házból, akkor ezeket a tárgyakat visszateheti a feljáróra. Közben csináljon helyet a házban azzal, hogy mindent rendbe tesz. És győződj meg róla, hogy tiszta helyed van a dolgaid elhelyezésére!

Mielőtt elkezdené a garázs rendezését, győződjön meg róla, hogy megfelelő tárolóhelyet biztosít a szerszámoknak és a kerékpároknak. Ha nem tudja, hogyan tárolja ezeket a tárgyakat, próbálja meg a falra szerelni a kerékpárhorgokat. Ezután függőlegesen akassza fel a létrákat és a seprűket. Ez segít távol tartani a rendetlenséget a padlótól. Ha végzett a szerszámok rendszerezésével, továbbléphet a garázs többi részének megszervezéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Itt a tavasz és a tavaszi munkák ideje, amiknek a sikerén múlik az egész évi termés.

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Van néhány alapvető lépés, amelyet megtehet, hogy garázsa a lehető legjobban nézzen ki.

A könyvmolyoknak - Könyvespolc otthonra – szükségük van polcokra.

Könyvespolc otthonra

Sokan szeretnek olvasni. Ezeknek a személyeknek szükségük lehet strapabíró és masszív polcokra. A cikkben néhány polcötletet mutatunk be.