Betartva a szabályokat, a trambulin nagyon is biztonságos

A ma gyermekei nem mindig igazán aktívak. Ezen csakis mi, azaz a szülők változtathatunk. A gyerekeknek minden egyes nap szükségük van friss levegőre. Mivel csalogathatjuk ki őket a kertbe játszani? Egy-egy izgalmas játékkal, mint amilyen a trambulin is. Sok szülő tart ennek a remek szórakoztató eszköznek a megvásárlásától, pedig ma már nagyon biztonságos trambulinok készülnek és mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy egy ilyen játék a lehető legbiztonságosabb legyen a gyermekünk számára.
Betartva a szabályokat, a trambulin nagyon is biztonságos

Biztonságos trambulinugrás a kertben

Kétségtelen, hogy minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének. Nincs ez másként akkor sem, amikor olyan eszközt kívánunk a csemetéinknek megvásárolni, ami hosszútávon az egészségüket szolgálja. Merthogy egy trambulin nem pusztán a gyermek szórakozását biztosítja, de még az egészségére is pozitívan hat. Már az iskoláskor előtt nagyon hasznos lehet egy ilyen eszköz, hiszen sok téren készíti fel a trambulinugrás a gyermeket a tanulásra. A rendszeres mozgás, így a trambulinok is, fejlesztik a gyermek agyát. Nem csak a memóriát fejleszti, de a koncentrációs képességeit is. Ahhoz, hogy a mozgás, igazi öröm legyen, valóban nagyon lényeges, hogy betartassuk a trambulinozás szabályait a gyermekünkkel, másrészt mindenképpen biztonságos trambulint szükséges vásárolunk, illetve nekünk is meg kell tennünk bizonyos óvintézkedéseket.

Először is, elemi, hogy a trambulin számára elegendő hely legyen a kertben. Éppen ezért, már a vásárlás előtt tudnunk kell, hol is lesz a helye a trambulinnak és ennek függvényében tudjuk csak, hogy milyen méretekkel rendelkező játékot is vásároljunk. A trambulin felállításakor ügyeljünk arra, hogy az eszköz közvetlen közelében ne legyenek fák és bokrok, illetve egyéb kerti dekorációk. A legjobb döntést hozzuk, ha a puha füvön állítjuk fel a trambulint. A biztonságos trambulinok, a szülőknek is egyfajta megnyugvást jelentenek, hiszen a mindennapi izgalmak mellett, nem hiányzik még egy.

Az eszközről nem fog leesni a gyermekünk, ha a trambulin biztonsági hálóval van ellátva. Ez a védőeszköz megakadályozza, hogy a gyermek leessen a trambulinról és balesetet szenvedjen. A biztonság fokozása érdekében mindig ügyeljünk arra, hogy a trambulin használata előtt megtisztítsuk a játékot, vagy ha esett az eső, mindig szárazra töröljük azt.

A gyerekek szeretnek társaságban játszani, így a trambulinozás is nagyobb öröm, ha egyszerre többen ugrándozhatnak azon. Azonban nem minden trambulin alkalmas erre. Ha ilyen céllal vásárolunk trambulint, mindenképpen a nagyméretű trambulin mellett döntsünk.

Ahhoz, hogy a trambulint hosszú évekig, és ami a leglényegesebb, biztonságosan használhassa a gyermekünk, fontos, hogy rendszeresen karban tartsuk azt. Néhány használatot követően nézzük át alaposan, hogy minden rendben van a trambulinnal, a védőélekkel, a rugókkal és a védőburkolattal. Ami cserére szorul, azzal ne várjuk, tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket. Mielőtt a gyermek használatba venné a játékot, ismertessük meg a gyermekkel az eszközt és tanítsuk meg neki a biztonságos trambulinozás alapvető szabályait.

Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb társasjátékok gyerekeknek

A legnépszerűbb társasjátékok gyerekeknek

Ha szórakoztató játékokat keresel a gyerekeknek, a társasjátékok remek választásnak bizonyulnak.

Kicsik és kamaszok: táborozni a legjobb!

Kicsik és kamaszok: táborozni a legjobb!

Nyakunkon a tízhetes nyári szünet. A szülők nagy része már azon töri a fejét, mivel is fogja kitölteni a gyermeke szabadidejét.

3 ok, hogy miért éri meg megtanulni játszani a zongorán

3 ok, hogy miért éri meg megtanulni játszani a zongorán

A zongoratanulással nagyon sok készséget fejleszthetünk, valamint segíthet abban is, hogy az élet más területein is sikereket érjünk el.