Milyen zoknit válassz öltönyviseléskor?

Amennyiben kifogástalanul szeretnénk öltözni, mindenképp oda kell, hogy figyeljünk az apró részletekre is.
Milyen zoknit válassz öltönyviseléskor?

Egyik mozzanata ennek a megfelelő zokni kiválasztása, amelyet egy elegáns öltözet esetén nem szabad elhanyagolni. Milyen zoknit válasszunk tehát az öltönyhöz?

A képlet egyszerű

Sötét öltöny esetén mindig sötét, például fekete zoknit válasszunk. Amennyiben szürke öltöny viselése a cél, akkor vagy szürke, vagy az inghez hasonló árnyalatú zoknit vegyünk fel. Viszont ez soha ne legyen világos, csak akkor, ha az öltöny szettünk színe is az! Fehér zoknit semmiképp se viseljünk öltönyhöz, még akkor sem, ha kifejezetten világos színekben vagyunk. A fehér helyett inkább bézs, vajszínű vagy világoskék, illetve világosszürke zoknikat válasszunk. Összegezve tehát: a zoknit a nadrághoz vagy az inghez kombináljuk, a fehéret pedig elfelejtjük a zokni esetén.

Mi a helyzet a színes zoknikkal?

A fiatalosabb elegáns megjelenésnek egyik különleges módja lehet az, ha például az öltönyhöz piros vagy más élénkebb színű zoknit húzunk. Ilyenkor az ing mellett a nyakkendő vagy épp a díszzsebkendő színe adhatja a kiegészítést hozzá. Természetesen az ilyen merész kombinációk egy formális bálon kevésbé nyerőek, de például egy lazább koktélpartin, valamint állófogadáson nyugodtan kísérletezhetünk vele.

Zokniminták

A hivatalos, elegáns viselet esetén a zokniknak vagy minta nélkülinek, vagy alig látható egyetlen jelölő mintával, márkajelzéssel ellátottnak kell lenniük. Ha azonban szeretjük a vagány eleganciát, például egy elegánsabb pubban való megjelenéskor, próbálkozhatunk akár a mintás formákkal is. Persze, ez már inkább egyfajta punkos underground eleganciát jelent, viszont ugyanúgy tudunk hozzá megfelelő zakót és öltönynadrágot találni, mintha csak egy bálba készülnénk.

Nem mindegy a zokni anyaga és hossza sem

Öltönyhöz kifejezetten kapni alkalmi férfi zoknikat. Az ilyen zoknik anyaga másabb, mint a megszokott típusoké. Vékonyak és finom tapintásúak, valamint hosszabbak is lehetnek, mint egy átlagos zokni. Elegáns megjelenéshez és még egy szimpla öltöny nadrág viselése esetén is ezek közül a zoknik közül válasszunk.

Kapcsolódó cikkek

Téli öltözködés divatosan - téli divat 2022

Téli öltözködés divatosan

Ezek a réteges öltözködés szabályai.

A magassarkú cipők mind a nők, mind a férfiak által kedveltek – mindkettőnek más okból

A magassarkú cipők mind a nők, mind a férfiak által kedveltek – mindkettőnek más okból

Tudta, hogy a magassarkú cipőket, ezt az elegáns, mindkét nemnek hízelgő cipőtípust a férfiak találták fel?

Matróz mintájú ruhák

Matróz stílusú ruhák

A matróz stílusú kék-fehér csíkos darabok sosem mennek ki a divatból.