Érdekes futballtények

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amelyet a világ minden pontját rengetegen követnek. Most a legnagyobb rajongóknak is megpróbálunk kedvezni, ezért bemutatunk érdekes futballtényeket.
Érdekességek a labdarúgás világából

José Mourinho nyerte el legtöbbször az Év Edzője díjat, a portugál szakembernek 4-szer is összejött ez az elismerés.

Az Év Válogatott Edzője díjat pedig Vicente Del Bosque nyerte el legtöbbszőr, szintén 4 alkalommal. Mögötte Joachim Lőw áll kettővel.

A transfermarkt adatai alapján a legtöbb magyar játékos Ausztriában légióskodik, a második helyen Németország, a harmadikon pedig Svájc áll.

Magyar játékosok közül az előző idényben Szoboszlai Dominik osztotta ki a legtöbb gólpasszt 14-el, mögötte Varga Kevin jön 11-el, majd Gyurcsó Ádám 10-el.

Ha a 10 legerősebb európai bajnokságot vesszük figyelembe, akkor az AZ kapusa Marco Bizot, a Portóból Agustín Marchesín és Thibaout Courtois a Real Madridból hozta le a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést 18-al. Mögöttük Jan Oblak és Ederson következik 17 clean sheet-tel.

A kapusok közül jelenleg Jan Oblak a legértékesebb 80 millió euróval, mögötte Alisson és ter Stegen foglal helyet 72 millióval.

Az UEFA 5 éves klubrangsorának az első három helyén jelenleg három spanyol csapat található, első a Real Madrid, második Atlético Madrid, harmadik pedig a Barcelona.

Ugyanezen a listán a legjobb magyar csapat a Fehérvár, akik pontosan a 100. helyet foglalják el. AZ FTC pedig a 113. helyen található.

A Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényének a legidősebb gólszerzője Cristiano Ronaldo eddig, aki nem is olyan rég a Lyon ellen duplázott 35 évesen 6 hónaposan és 2 naposan. Mögötte Mathieu Valbuena, majd Fernando Llorente következik.

Az idény legfiatalabb BL gólszerzője Ansu Fati, aki 17 évesen 1 hónaposan és 9 naposan talált be az Internek. A második helyen Rodrygo van a Real Madridból, a harmadik helyre pedig Szoboszlai Dominik ért oda.

Kapcsolódó cikkek

Ping pong asztal: analóg kikapcsolódás és izgalom.

Ping pong asztal: analóg kikapcsolódás és izgalom.

A ping pong, más néven asztali tenisz, egy sportág, ami széles körben népszerű és egyaránt alkalmas minden generáció számára.

BL statisztikák

Bajnokok Ligája statisztikák

A Bayern München győzelmével ért véget a Bayern München idei szezonja, azonban nem velük fogunk most foglalkozni, hanem a szezon BL statisztikáit nézzük át.

Ruhák és kiegészítők focihoz

Ruhák és kiegészítők focihoz

A focizáshoz nem csak focicipőre, egyéb kiegészítőkre is szükségünk lehet.