Milyen szokásai vannak az okos embereknek? Hogyan lehetsz te is Einstein?

Az okos emberek átlag feletti intelligenciával rendelkeznek. A kiemelkedő tehetségük genetikailag is kódolt, viszont az okos emberekről köztudott, hogy egyes dolgokat máshogy csinálnak, mint az átlagemberek. Persze senki ne higgye azt, ha holnaptól ugyanúgy viselkedik, mint néhány nagyon okos ember, akkor már nem is lesz szüksége tanulásra, mert az IQ –ja az egekbe szökik, de azért jó tudni, hogy mit és hogyan csinálnak, vagy csináltak azok az emberek, akik a magas intelligenciaszintjük miatt robbantak be a köztudatba.
Az okos embereknek - Milyen szokásai vannak az okos embereknek? Hogyan lehetsz te is Einstein?- vannak különös szokásaik.

A reggeli rituálé ki nem maradhat

Az okos emberek hisznek abban, hogy a rituálék fontos részei a tehetségüknek. Nem kell ahhoz géniusznak lenni, hogy megértsük, hogy az életünkben lévő rendszer valóban egyfajta keretet ad a mindennapjainknak. Éppen ezért nem meglepő, hogy az okos emberek ragaszkodnak a mindennapi rituáléikhoz. Míg egyesek a rendszeres teafogyasztást preferálják, mások a meditációban hisznek. Sok éles elme a napi tervek készítésében és végrehajtásában is hisz, ami szintén egyfajta rendszerbe szorítja az életüket, viszont ettől is emelkednek ki az átlagemberek közül.

Energia felvétel és leadás

Mit is jelent ez? Mindenki tudja, hogy a napi tevékenységeink elvégzéséhez energiára van szükségünk. Viszont, ahhoz, hogy energiánk legyen, energiát kell valamilyen módon termelni. Sokféleképpen juthatunk energiához. Megfelelő táplálkozással, sétával, mozgással, meditációval. Kinek, mi ad olyan pluszt, amitől aztán dolgozni és létezni is tud. Azonban nem minden tudós, okos elme használta el a napi bevitt energiát, azaz voltak olyanok, akik több időt töltöttek energiát adó tevékenységekkel, mint olyan dolgokkal, amelyek energiát szívtak el tőlük. Ebben is rejlett egy-két magas intelligenciájú embernek a különlegessége.

A legproduktívabb napszak kihasználása

Minek is ülnénk az íróasztal fölött, amikor nincs ihletünk? Ez való igaz. Még Freud is úgy vélte, hogy a reggeli időszakban és a délutáni napszakban vagyunk a legtermékenyebbek, így ezt kihasználva, alkothatunk igazán nagy dolgokat.

Nappal dolgozunk, éjjel pihenünk

Sok művész és kreatív személyiség érzi úgy, hogy igazából az éjszaka a legalkalmasabb számukra az alkotásra. Azonban még a legnagyobb elmék is úgy vélik, hogy éjjel aludni kell, mert az agy csak a sötétben tud eleget pihenni ahhoz, hogy másnap teljes pompájában tündököljön.

Sokat aludtak

Az intelligens emberekről köztudott, hogy kellően tájékozottak és mindent tudnak az emberi test és elme működéséről. Még Freud is tudta, hogy egy felnőtt embernek mindennap legalább 7-8 órát kell ahhoz aludnia, hogy másnap kitűnően teljesítsen, bármiben is tehetséges. A magas IQ-val megáldott emberek valóban minden létező módon felhívják a figyelmet az alvás fontosságára.

Tanulni, amennyit és ameddig csak lehet

Nem elég a cél, áldozatokat is hozni kell. A nagy pszichoanalitikus, Freud úgy vélte, hogy minél több időt tölt a betegeivel, annál jobban belelát a pszichoanalízis rejtelmeibe, annál átfogóbb képet kap a munkájáról. Még a magas IQ-val megáldott emberek is úgy gondolják, hogy nem elegendő pusztán a tehetség, sokat kell tanulni is, azaz sok időt kell az adott munkával foglalkoznunk, bele kell abba mélyednünk, bármi legyen is az

Kapcsolódó cikkek

Fiatal lányokat kérdeztünk, milyen ajándéknak örülnének?

Fiatal lányokat kérdeztünk, milyen ajándéknak örülnének?

A mai tini lányok is sok mindennek örülnek, amit ajándékba kapnak. Sok tini odáig van a márkás holmikért, de a többségük olvasni is szeret, ezért ne higgyünk el mindent, amit a mai fiatalokról hallunk.

Az Instagram nagyon népszerű - Az Instagramot is a nők uralják. Mi ennek az oka? – a fiatal lányok körében.

Az Instagramot is a nők uralják. Mi ennek az oka?

Az Instagram egyre népszerűbb a fiatal lányok körében. Sok lány szeretne olyan ismertté válni, mint az Instagram hírességei.

Hogyan kell pezsgőfürdőt telepíteni?

Hogyan kell pezsgőfürdőt telepíteni?

Ha azon tűnődik, hogyan telepítsen egy pezsgőfürdőt a hátsó kertjébe, nincs egyedül.