Hogyan kell kiképezni egy kiskutyát

Az egyik legfontosabb dolog, amit a kölyökkutya kiképzésénél nem szabad elfelejteni, hogy a kutyák falkában élő állatok, és jobban reagálnak egyetlen tekintélyt parancsoló személyre.
Hogyan kell kiképezni egy kiskutyát

A cél eléréséhez ki kell vetítenie a tekintélyét, és türelmesnek kell lennie. Lehet, hogy könnyen hangzik, de a kutyák nagyon érzékenyek a különböző hangszínekre, ezért legyen következetes, és ugyanazokat a szavakat használja a parancsok adásakor. Ha nehezen megy a kiskutya kiképzése, fontolja meg, hogy a kiskutyát a jó viselkedésért jutalomfalatokkal jutalmazza.

Egy másik fontos tipp, hogy a kutya ne rágjon meg olyan dolgokat, amelyek tiltott dolgok. Ahelyett, hogy megjutalmazná a kiskutyáját, ha olyan dolgokat rág, amelyeket nem szeretne, próbálja meg átirányítani egy rágójátékra, és jutalmazza meg. Megpróbálkozhat keserű rágást tiltó spray használatával is, hogy elriassza a nemkívánatos viselkedést. Bár ez a módszer keménynek tűnhet, sok kölyökkutyánál csodákra képes. Ez az egyik legegyszerűbb módja a kölyökkutya kiképzésének.

A kiskutya kiképzésének másik kulcseleme a szórakozás! Ne csüggedjen, ha a kiskutya ugat az óra alatt, vagy a földön nyüszít. Egyetlen kiskutya sem tökéletes! Készüljön fel arra, hogy kineveti magát, ha a kiskutya az óra alatt összevissza piszkít a padlón. A kiskutya egy egyedi állat, és ugyanazokat az érzéseket fogja átélni, mint te. Meg fogja érni, ha egyszer kiképezte a kiskutyáját.

Bár a kölyökkutya kiképzése nem könnyű, mind ön, mind a kutya számára kifizetődő élmény. A kölyökkutyakiképzés egy nevelési folyamat, amely erős köteléket épít ki Ön és kutyája között. A kiskutya kiképzését már kisgyermekként is elkezdheti, hogy kifejlessze azokat a készségeket, amelyekre felnőttként szüksége lesz. Ha aggódik a kiskutya kiképzéséhez szükséges idő miatt, fontolja meg egy szórakoztató módszer alkalmazását. Ez segít motiválni a kutyát a tanulásra!

A jutalomfalat használata egy másik módja a kiskutya kiképzésének. A kiskutyáknak szükségük van a jutalomra, amikor visszatérnek a gazdájukhoz. Fontos, hogy a "gyere" szót a jutalomfalathoz kössék. Mondja vidám hangon, hogy "gyere", amint a kiskutya a közelébe jön. Ezt követően jutalmazd meg őket jutalomfalattal és játékkal. Ne feledje, hogy soha ne dorgálja meg kiskutyáját, ha visszatér Önhöz. És ne felejtsen el jutalomfalatokat vinni magával - egy zsebnyi keksz aranyat ér.

A kölyökkutya kiképzése során ügyeljen arra, hogy a megfelelő környezetet alakítsa ki a kölyökkutya számára a mosdóba járáshoz. Ha kiviszi a kiskutyát futni, a biliszünet pont az lehet, amire a kiskutyának szüksége van. Ügyeljen arra, hogy a hely tiszta és zavaró tényezőktől mentes legyen. Ha a kiskutya nem érzi jól magát a bilizőhelyen, próbálkozzon egy időzítővel, amely csak néhány percig tart. Ahogy egyre jobban megtanítja kiskutyáját a helyes viselkedésre, fokozatosan növelheti a tréningek időtartamát.

Egy másik fontos tipp, amit a kölyökkutya kiképzésénél ne használjon jutalomfalatokat, amikor arra tanítja, hogy ne ugorjon fel az emberekre. Ez csak zavart fog okozni. Végül a kiskutya képes lesz megérteni, hogy mit jelent az "elengedés szó". A jutalmat azután kell a kiskutyának adni, miután valamit jól csinált. Ezután fokozatosan elhagyhatja a jutalomfalatokat, amint a kiskutya egyre jobban elsajátítja a kézjelek használatát. Ezután használhatja az elengedő szót a kölyökkutya jutalmazására, amikor megmozdul.

Kapcsolódó cikkek

Az Instagram nagyon népszerű - Az Instagramot is a nők uralják. Mi ennek az oka? – a fiatal lányok körében.

Az Instagramot is a nők uralják. Mi ennek az oka?

Az Instagram egyre népszerűbb a fiatal lányok körében. Sok lány szeretne olyan ismertté válni, mint az Instagram hírességei.

Fiatal lányokat kérdeztünk, milyen ajándéknak örülnének?

Fiatal lányokat kérdeztünk, milyen ajándéknak örülnének?

A mai tini lányok is sok mindennek örülnek, amit ajándékba kapnak. Sok tini odáig van a márkás holmikért, de a többségük olvasni is szeret, ezért ne higgyünk el mindent, amit a mai fiatalokról hallunk.

Az okos embereknek - Milyen szokásai vannak az okos embereknek? Hogyan lehetsz te is Einstein?- vannak különös szokásaik.

Milyen szokásai vannak az okos embereknek? Hogyan lehetsz te is Einstein?

Az okos, kiemelkedően intelligens embereknek voltak olyan szokásai, amelyek szintén hozzásegítették őket, hogy az adott területen a legjobbak legyenek.