Öt kétperces reggeli szokás, amelyek megváltoztatják az életedet

A reggeli tevékenységek akár az egész napunkat meghatározhatják. Nagyon sok múlik azon, hogy reggelenként mit teszünk, és mit nem teszünk, hiszen ettől is függ, ezen is múlik, hogy mennyi energiánk lesz a nap folyamán, fog - e fájni a fejünk és mennyi munkakedv tombol majd bennünk. A cikkben öt olyan kétperces szokást, reggeli tevékenységet mutatunk be, amelyek hatással lesznek nem csak a napjaidra, hanem a hangulatodra is.
A reggeli szokásaink - Öt kétperces reggeli szokás, amelyek megváltoztatják az életedet – meghatározzák az életünket.

1. A mély légzés technika ébredés után

Közvetlenül, amikor felkelsz, gyakorold a mély légzés technikát. Legfőképpen akkor van erre szükséged, ha sokat szorongsz és már munka előtt ideges, stresszes és feszült vagy. Mit csinálj? Nyisd ki az ablakot, ülj le egy székre a kitárt ablak elé és hunyd be a szemed. Majd az orrodon keresztül vegyél levegőt és számolj el ötig. Érezned kell, ahogy a friss, oxigéndús levegő befelé áramlik a testedbe. Majd a szádon keresztül fújd ki a levegőt. Ismételd meg ezt a gyakorlatot néhányszor. Érezni fogod, hogy mennyire ellazít ez az egyszerű gyakorlat.

2. Rágd meg, de ne csak a reggelit

Egy – egy falatot legalább huszonötször kell ahhoz megrágni, hogy ne legyen emésztési zavarunk, azaz ne puffadjon a hasunk és ne együk túl magunkat. Ugyanis minél többször rágjuk meg az ételt, annál kevesebbet eszünk, mert szó szerint elfáradunk az evésbe, így hamarabb leállunk, mintha csak gyorsan befalnánk az előttünk található ételt.

3. A reggeli torna energiát ad

Már reggel is tornázhatsz, vagy elmehetsz az edzőterembe, mert így biztos lehetsz benne, hogy egész napra kitart majd az energiád. Ráadásul a reggeli mozgás jót tesz a légzésnek, a keringésnek, friss oxigén kerül a szervezetedbe, amitől sokkal nagyobb lesz a munkakedved, és így a teljesítményed is sokat fog javulni.

4. A napi tervek megszüntetik a káoszt

Igazán nem kerül sokba, hogy minden reggel átgondoljuk az aznapi terveinket és feladatainkat. Hiszen, ha nincsenek napi terveink és céljaink, könnyen összezavarodhatunk és a káosz, szorongáshoz vezet, ami nem csak a lelkiállapotunkra lesz negatív hatással, de a munkavégzésünkre is. A napi tervek azért is nagyon hasznosak, mert akkor a bennünk tomboló energiát mindig az aznapi legnehezebb feladatokra tudjuk fordítani, és így jobban is tudunk fókuszálni a napi feladatokra, ami jóval eredményesebbé tehet bennünket.

5. Maradj hidratált!

Amennyiben napközben odafigyelünk arra, hogy eleget együnk, akkor tombolni fog bennünk az energia. Ráadásul a rendszeres vízfogyasztás kiüríti a szervezetünkből a méreganyagokat, fokozza az anyagcserét, növeli az energiát és még a bőr egészségét is javítja.

Kapcsolódó cikkek

Vitaminok, amelyek fixen legyőzik a vírusokat

Vitaminok, amelyek fixen legyőzik a vírusokat

Testünk harcol a vírusokkal egész életünkön keresztül.

A legnépszerűbb meditációs technikák

A legnépszerűbb meditációs technikák

Számos meditációs technika létezik.

A reggeli szokásaink - Öt kétperces reggeli szokás, amelyek megváltoztatják az életedet – meghatározzák az életünket.

Öt kétperces reggeli szokás, amelyek megváltoztatják az életedet

Néhány reggeli szokás óriási változásokat hozhat az életünkbe. A cikkben 5 ilyen reggeli szokásra hívjuk fel a figyelmet.