A tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztása nőknek - gyöngy ékszerek

Napjainkban egyre több nő visel ékszert, mint kiegészítőt, hiszen az ékszerek is öltöztetnek és lehetőséget adnak egy-egy dolog kihangsúlyozására.
A tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztása nőknek - gyöngy ékszerek

A gyöngy ékszereknek manapság is nagy kultusza van. Éppen ezért, ha férfiként ajándékvásárláson gondolkodsz, tudni kell, hogy a gyöngy ékszerek mindenképpen remek választásnak bizonyulnak. A gyöngy ékszer nem egyszerűen csak egy ékszer, hanem fontos üzenetet hordoz, hiszen az örök hűséget és szeretetet, szerelmet is szimbolizálja. Egy ilyen ajándék szavak nélkül is feltárja az ajándékozó férfi, szívében rejlő érzéseit. A gyöngy ékszerek tehát mindenképpen tökéletes ajándéknak bizonyulnak, akármilyen női ismerősünket, rokonunkat vagy éppen a szerelmünket szeretnénk meglepni. Mutatjuk is, hogyan és milyen módon válasszuk ki a tökéletes karácsonyi ajándékot!

Ha a megajándékozott még fiatal, tinédzser

A gyöngyből készült ajándék kiválasztása nem olyan bonyolult és nehéz, ha tudjuk, hogy pontosan kit is szeretnénk egy gyöngyből készült ékszerrel meglepni és az adott személy életkorát is ismerjük. Egy kamaszlány esetében az egyik legjobb választás a fülbevaló. A gyöngy fülbevalók egyrészt kiemelik a természetes szépséget és bájt, ami a kamaszlányokra oly jellemző. De ha egy lázadó tinédzserről van szó, akkor is találunk a kínálatban megfelelő darabot. Először is arról határozzunk, hogy bedugós vagy függő fülbevalót ajándékozunk. A függő ékszer talán jobban illik a szolidabb stílusú lányokhoz, míg a bedugós gyöngy fülbevaló a tömegből kiemelkedő lányokhoz passzol elsősorban. A függő fülbevalók között keresgélve találhatunk világosabb színű, elsősorban Japán Akoya gyöngyökből készült szépséges darabokat, de a Tahiti gyöngyökre jellemező sötétebb színű gyöngy fülbevalók is megtalálhatók a kínálatban. Az édesvízi kagylók belsejében tenyésztett gyöngyből készült függő fülbevalót is választhatunk. A bedugós gyöngy fülbevalók közül a Mabe gyöngyös fülbevaló is nagyszerű karácsonyi ajándék lehet egy fiatal lánynak.

Ha a megajándékozott a kedvesünk

A férfiak többsége nem szeret vásárolni és a karácsonyi ajándékvásárlástól is rettegnek. Ez az érzés csak tovább fokozódik, ha a kedvesüket szeretnék valamivel meglepni. Ha egyedi ajándékot keresel, a gyöngysorok az egyik legszebb ajándék, főleg, ha a közeljövőben tervezitek az esküvőtöket. Az örömkönnyek bizonyára nem maradnak el az ajándék kibontását követően, ha egy remekbe szabott gyöngysorral leped meg életed szerelmét.

Egy fehér gyöngysor tökéletes kiegészítője az esküvői, menyasszonyi ruhának, nem beszélve arról, hogy mennyire kiemeli a menyasszony szépségét és egy ilyen ékszer még varázslatosabbá teszi a nagy napot. Nem titok, hogy léteznek hamis és valódi gyöngyökből készült ékszerek. Amennyiben valóban a szerelmed jelképeként kívánsz karácsonykor egy ilyen ékszert átnyújtani a kedvesednek, mindenképpen az igazgyöngy mellett tedd le a voksodat. A tenyészett gyöngyöket arról ismerheted fel a legkönnyebben, hogy nem tökéletesek, ellentétben a hamis gyöngyökkel. Az igazgyöngyről szivárványosan verődik vissza a fény, míg a hamisról üvegesen.

A gyöngysorok kiválasztásakor a gyöngy típusa – Japán Akoya, Tahiti, édesvízi – is a segítségedre lehet, de a gyöngy átmérője is meghatározhatja a választásodat. Annyi azonban bizonyos, hogy az igazgyöngy nyaklánc az egyik legcsodálatosabb karácsonyi ajándéka lehet a kedvesednek.

Ha a megajándékozott idősebb hölgy

Ki mondta, hogy az idősebb nők nem szeretik az ékszereket? Legyen szó az édesanyádról vagy éppen a nagymamádról, tudnod kell, hogy a gyöngy ékszereknek minden korosztály örül. A gyöngyök fényűző megjelenése bármilyen korú hölgy szépségét ki tudják emelni és a gyöngy ékszerek között nagyon sok klasszikus stílusú darabot is találunk, hiszen az idősebb nők körében elsősorban a hagyományos ékszerek, karácsonyi ajándékok élveznek prioritást.

Kapcsolódó cikkek

Milyen zoknit válassz öltönyviseléskor?

Milyen zoknit válassz öltönyviseléskor?

Amennyiben kifogástalanul szeretnénk öltözni, mindenképp oda kell, hogy figyeljünk az apró részletekre is.

A tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztása nőknek - gyöngy ékszerek

A tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztása nőknek - gyöngy ékszerek

Napjainkban egyre több nő visel ékszert, mint kiegészítőt, hiszen az ékszerek is öltöztetnek és lehetőséget adnak egy-egy dolog kihangsúlyozására.