Kezdőlap

Waccap: Autót gyorsan, külföldön

12 március 2017 Waccap


Imádjuk a praktikus megoldásokat, főleg ha az olcsó és könnyen hozzáférhető. A közelmúltban utunk Münchenbe vezetett, ahol volt szerencsénk testközelből letesztelni a “mindenki autóját” a Car2Go-t.

Képzeljétek el azt, hogy ott egy autó az utcán, megtetszik vagy csak most nagyon lendítene a célba éréseden, ha magaddal vihetnéd. Na ez pont az a helyzet. Car2Go autóba futni a városban egyébként nagyon könnyű… lépten-nyomon belefuthatsz 1-1 autóba. Jellemzően Smart típusokkal dolgoznak, de hébe-hóba pár A és AMG Mercedes is a tiéd lehet egy időre, persze más árazással.

A rendszerbe lépni elég könnyű: 9 euróért már benne is vagyunk a vérkeringésben, illetve fel kell mutatni a jogosítványunkat egy ellenőrző ponton. Ha ez megvolt, akkor már vihetjük is bármelyik verdát, bármikor. Esetünkben 0.24 EUR-ért autózhattunk bármerre a városban. Bárhol felkapjuk, bárhol letesszük és ez benne a legszimpibb. Ha hosszabb kiruccanást tervezünk akár városon kívül, vagy egész nap kellene, arra is vannak megoldások és rövid fejszámolás után arra jutottunk, hogy kedvezőbben jöttünk ki az 5, 10, 15 perces rövidke autóbérlésekkel, mintha összemetróztuk volna a bankkártyánkat. Imádtuk, hogy nem kell letenni vaskos pénzeket kaució gyanánt és ha neadjisten meghúztuk volna vagy hasonló, akkor a kölcsönzés a biztosítást is tartalmazza.

Az egész ügy lelke egy applikáció, amellyel a közelünkben lévő szabad autókat kereshetjük meg és a kölcsönzést is azzal indíthatjuk, állíthatjuk. Ha pedig elvisszük az autót tankolni, kapunk ajándék 10 perc autózási lehetőséget a fáradozásért cserébe. Mi ez, ha nem állati? Mindenképp próbáljátok ki, ha a Car2Go-s városok valamelyikében jártok.

Hozzászólások
Oszd meg:

Megosztás