Kezdőlap

NERVO: Készüljetek All In Arcok, indulunk! – INTERJÚ

10 augusztus 2015 Főoldal zene


Idén szeptemberben ünnepli harmadik születésnapját az All In PartyRádió. Az évforduló alkalmából frissítünk a hangzáson, a zenei kínálaton is csiszolunk, valamint új műsorok indulnak. Az új programok esetében nemzetközileg is ismert lemezlovasok műsorai is hallhatóak lesznek, amelynek jelentős része hozzáférhető utólag ugyan az interneten, de tekintettel arra, hogy ezek hivatalos műsorátvételek, az internetes premiernél hamarabb kerül nálunk adásba, így mindenképp exkluzív anyagokról van szó… első kézből!

Ebbe a sorba csatlakozik két szépség, a 2005-ben Ausztráliában alakult NERVO, akikkel a hamarosan nálunk is hallható rádióshow-ról és a közelmúltban megjelent új albumukról beszélgettünk.

allinparty.hu: Mennyi időt vett igénybe az új album elkészítése, hol készítettétek? Turné közben vagy bevonultatok stúdiózni?
NERVO: Több, mint két éven keresztül gyúrtuk a lemezt, jellemzően út közben, de olykor be tudtunk ülni a négy fal közé például Londonban és Los Angelesben is egy picit komolyabban dolgozni rajta.

allinparty.hu: Honnan jött az album címe, Collateral? Van-e valami sztori mögötte?
NERVO: Valamikor a ‘Rise, Early Morning’ megjelenése után állt bennünk össze, amikor már a többi track is a befejezéshez közel volt. Nap, mint nap beszéltünk a minket inspriáló producerekkel, Nicky Romeroval, David Guettával és nagyon jó buli volt a munka. Az egyik ilyen megbeszélés közben pattant be valahogy ez a szó és szinte egyszerre vágtuk rá, hogy akkor legyen ez a cím.

allinparty.hu: Van-e olyan dal a lemezen, aminek különös jelentősége van a számotokra?
NERVO: A ‘Hey Ricky’ című dal egy srácról szól, Rickyről akivel randizgattunk… a ‘Rainham Road’ pedig a Londoni otthonunkról szól, ahol lakunk Rainham Road NW10 alatt. 🙂 A ‘You’re gonna love again’ pedig kettőnkről szól, pontosabban egy turné utáni szakításunkról. Nagyon le voltunk hangolódva, de a remény még él, hogy újra szerelembe tudunk esni. A ‘Hold On’ pedig pont valami ilyesmiről szól, mármint hogy megpróbálunk életben tartani egy kapcsolatot. A ‘The Way We See The World’ a 2013-as Tomorrowland himnusza volt, így az egy hatalmas mérföldköve a munkásságunknak, rögtön még a pályánk elején, ezért volt számunkra fontos, hogy készítsünk belőle egy friss verziót a mai hangzásnak és divatnak megfelelően, amit így újra tudunk játszani a fellépéseink során. Ez olyan érzés, mintha újra szerelembe esnél.

n2
allinparty.hu: Az album úgymond szándékosan a táncparkettre lett tervezve, tehát igazi bulis lemez lett. Mennyit hallunk ezekből a szettjeitek során?
NERVO: Ez a szépsége egy albumon való munkának. Nem egyszerűen csak trackeket írunk egy lemezre, amit aztán majd le lehet játszani bármelyik buliban, hiszen készülnek belőle remixek is, így mindegyik dalhoz szinte találni egy olyat, ami fogyasztható lesz valakinek és függetlenül attól, hogy klubban vagy fesztiválon zenélünk, találunk egy olyan hangzást, egy olyan dalt vagy verziót az album zenéiből ami akkor és ott passzolni fog. Ilyen mondjuk a ‘The Way We See The World, Hold On, Rise Early Morning, Did We Forget, Haute Mess’ stb., de a többi, mint például a ‘The Other Boys, Hey Ricky, It Feels, Rainham Road’, viszont több mint egy dal vagy egy hangulat.

allinparty.hu: Mi a helyzet a Nervo Nation-nel? Pörög a show?
NERVO: Igen, valamikor 2011-ben indítottuk még a havi mixműsorunkat amerikában a műholdon fogható Sirius Satellite Radio hálózatán. Mostanra világszerte több, mint 60 állomás veszi át a Nervo Nationt és miután mindenhol lepörgött a show, utána kerül ki a Soundcloud csatornánkra is. Nagyon örülünk, hogy mostantól a Magyar és Szerb fiatalok is hallhatják első kézből a Nervo Nation-t, a szeptemberi adás különösen ütős lesz, mert bennünk van a nyár lendülete és egy komoly szezont zárunk, ami az albumunk megjelenése miatt különösen izgalmas volt.
Hozzászólások
Oszd meg:

Megosztás