Kezdőlap

Magyar formáció a világhír küszöbén? – Az AceLine a Retro Klub új rezidense

15 október 2014 Főoldal szabadidő zene


Új zenei vonallal és nevekkel erősít a szegedi éjszaka legismertebb és legnépszerűbb klubja, a Retro Klub. A pubban minden pénteken és szombaton fejet hajtva a világszerte hódító a Deep-house és a Nu-Disco őrületnek,  olyan stílusok és zenék jelennek meg, amelyek az eddig megszokott mainstream vonulatból kimaradtak. A budapesti, londoni vagy akár az ibizai közönségnek már korántsem ismeretlen új hullám a vidéki klubok közül az elsők között indul hódító útjára a Retro-ban.

Az új zenei stílus, új arcokat és új tehetségeket is hoz a keverőpultok mögé. Hétről-hétre jönnek a stílus ismert és feltörekvő tehetségei. Ez utóbbi kategóriába sorolnánk, bár könnyen az előbbi kategóriába billenhet a szegedi kötődésű AceLine formáció is, amely mostantól a Retro hétvégéinek állandó szereplője.

Az idén januárban indult AceLine projektet alapítói, Fekete Gergő és Szabó Dávid három éve dolgoznak együtt. Új formációjukban főként deep és chill house-t készítenek és játszanak.  Fekete Gergő KillThePop néven 8 éve foglakozik zenéléssel, ő a Suck My Disco nevű, Magyarországon és Szerbiában is sikeres partysorozat egyik alapítója és rezidens dj-je.  Szabó Dávid Dave Scorp néven 10 éve foglalkozik dj-zéssel és producerkedéssel, fellépett már többek között Párizsban, Londonban, Szerbiában, Szlovákiában és Magyarország számos pontján.

Az AceLine debütáló korongja a Spring hetekig előkelő pozícióban szerepelt a hazai Mahasz Dance Charton, de második munkájuk a Victoria Magda – Pumped Up The Kicks című dalának általuk megálmodott remixe már többszázezres nézettséget tudhat magának, amely a stílust és a formáció frissességét tekintve kiemelkedő eredmény. Munkásságukra már felfigyelt néhány külföldi producer és kiadó, akikkel már körvonalazódnak a közös projektek, így könnyen lehet, hogy egy új világhír felé törtető duó szemtanúi vagyunk. Mi több nemcsak szem, hanem fültanúk is lehetünk, hiszen mostantól minden pénteken a Retro Klub Pubjában hallható az AceLine!

 

Hozzászólások
Oszd meg:

Megosztás